1: |
Verhit het water met de suiker en roer tot de suiker volledig is opgelost. |
2: |
Laat de suiker stroop een paar minuten zachtjes koken. |
3: |
Klop de dooiers los in een kom. |
4: |
Giet vervolgens, onder het kloppen,
de suikerstroop
al kloppend bij de dooiers.
Blijf kloppen
tot het mengsel dik en schuimig is
au bain-marie. |
Au bain-marie is het in een heet waterbad (tegen de kook aan) plaatsen van een pan of kom. Het product warmt zo rustig op.
[Sluiten]
|
|
5: |
Klop vervolgens de massa koud op ijswater.
(koud water + ijsklonten). |
6: |
Spatel de Grand Marnier en de gehakte hazelnoten
door het dooiermengsel,
en spatel
vervolgens de slagroom er door. |
7: |
Vul de van te voren natgemaakte vormen met het
parfait. |
8: |
Zet de vormpjes in de vriezer voor tenminste 4
uur om op te stijven tot ijs. |